5 myyttiä sähkösavukkeista

5 myyttiä sähkösavukkeista

Kun markkinoille ilmestyy uusi tuote, siitä lähtee liikkeelle huhuja. Mitä epätavallisempi ja kiehtovampi tuote on, sitä enemmän syntyy sitä koskevia myyttejä ja legendoja. Sähkösavukkeet eivät ole poikkeus. Seuraavassa on 5 niitä koskevaa hauskaa myyttiä, jotka eivät selvästikään pidä paikkaansa. Vai…? Lue tämä artikkeli ja ota selvää!

sähkötupakka

Myytti 1

Sähkösavukkeet kielletään pian

Sähkösavukkeita on yritetty kieltää. Tämä ala kasvaa kuitenkin niin nopeasti, että olisi vaikea uskoa tavallisten savukkeiden voittavan tämän uuden keksinnön.

Mistä tämä myytti on saanut alkunsa? Joissakin paikoissa sähkösavukkeita on yritetty kieltää, mutta maailmanlaajuisesti yhä useammat vähittäismyyjät myyvät niitä päivittäin. Lisäksi useat yritykset suorittavat erityisiä tutkimuksia todistaakseen sähkösavukkeiden etuja. Tutkimustulosten perusteella sähkösavukkeet saattavat hyvinkin olla viimeinen naula perinteisen tupakoinnin arkkuun. Terveysjärjestöt tulevat todennäköisesti julistamaan sähkösavukkeet vähemmän haitalliseksi vaihtoehdoksi tavallisille savukkeille.

Myytti 2

Sähkösavukkeet ovat räjähdysherkkiä

Tämä on itse asiassa totta! Joskin vain siinä tapauksessa, että jätät valmistajan käyttöohjeet ja turvaohjeet täysin omaan arvoonsa, virität akkusi ja/tai muuntelet sähkösavuketta, niin kyllä, se saattaa räjähtää! Käytä siis sähkösavukkeita ohjeiden mukaan ja järkevästi ilman ajattelemattomia kokeiluja ja nestesekoituksia. Tällöin sinun ei tarvitse kantaa huolta sähkösavukkeesi räjähdysvaarasta.

 

Myytti 3
Lapset ja teini-ikäiset voivat ostaa sähkösavukkeita

Uskoisitko, että alaikäinen lapsi voisi helposti ostaa sähkösavukkeen? Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Lasten ja nuorten on hankala onnistua ostamaan sähkösavukkeita. Sähkösavukkeita pidetään tupakkatuotteina, koska ne sisältävät nikotiinia. Tupakkatuotteita myydään vain täysi-ikäisille.

Myytti 4

Sähkösavukkeet ovat yhtä haitallisia kuin tavalliset savukkeet

Tämä lausunto ei ehdottomasti pidä paikkaansa. Sähkösavukkeet voivat tietenkin sisältää nikotiinia (vaikka on olemassa vaihtoehto, 0 mg nikotiinia sisältävät e-nesteet). Tavalliset savukkeet sisältävät kuitenkin paljon muutakin nikotiinin lisäksi. Tavallisessa savukkeessa on pitkä lista kemikaaleja nikotiinin lisäksi. WHO (maailman terveysjärjestö) pitää niitä karsinogeeneina, mikä tarkoittaa, että ne saattavat aiheuttaa syöpää ja/tai ovat erittäin myrkyllisiä.
Myytti 5

Sähkösavukkeet maksavat enemmän kuin tavalliset savukkeet

Tämä on kaikkein hassuin asia. Päinvastoin, monissa tapauksissa sähkösavukkeet maksavat vähemmän kuin tavalliset savukkeet. Hinta saattaa olla aluksi korkeampi, eli aloituspakkaus saattaa olla kalliimpi. Pitemmän päälle sähkösavukkeen osien ja e-nesteiden ostaminen säästää sinulle paljon rahaa.

 

Mukavaa höyryttelyä!